Vivariu UBB Cluj a fost deschis în anul 2001 si expune o colectie permanentă de animale vii gazduite si ingrijite in conditii asemanatoare cu cele din mediul lor natural. De asemenea, se pot vizita si expozitii temporare cu tematici diferite.

Functia predominantă a Vivariului este de natura didactica, iar colectia permanenta se muleaza in mod direct si continuu pe necesitatile didactice ale studentilor, reprezentand astfel partea practica a actului didactic. Prin organizarea si participarea la diferite evenimente ce presupun implicare la nivel de comunitate, prin organizarea de expozitii temporare si workshop-uri cu tematici interesante si modalitatea interactiva de vizitare, Vivariu UBB Cluj are si o puternică componenta de educatie a publicului, in special a publicului tanar, in vederea cunoasterii si ocrotirii naturii.

De asemenea, Vivariul ofera, cu titlu de voluntariat, asistenta de specialitate (veterinara) pentru speciile de reptile sau pasari bolnave si accidentate.

In colecția permanenta a Vivariului exista 60 de specii de reptile, amfibieni, pesti si artropode care pot fi admirate de catre vizitatori. In conditii controlate si atunci cand situatia permite, se poate interactiona cu animalele si se pot observa diferite tipuri de comportament (hranire, reproducere, aparare), in prezenta personalului Vivariului.

Orar: Marti – Vineri: 10.00 – 16.00; Sambata – Duminica orele 10.00 – 14.00
Telefon: +40 264 596116, int. 115

Contact
Adresa: str. Clinicilor nr. 5-7, la demisolul Institutului de Zoologie, aripa vestica a cladirii, sub Muzeul Zoologic UBB.
Website
Facebook

Persoane de contact:
Biolog Octavian Craioveanu: [email protected]
Laborant Kelemen Attila: [email protected]

Tarif normal intrare: 6 lei (adulti), 3 lei (elevi, copii)
Accesul este gratuit pentru studentii si angajatii U.B.B., pe baza carnetului de student si a legitimatiei de serviciu. De gratuitate beneficiaza si persoanele cu dizabilitati.

IMPORTANT: Oferta City Card este valabila incepand cu data de 1 martie 2016. 


Oferte City Card in aceasta locatie

BCR City Card TOP City Card
La Vivariu UBB Cluj-Napoca beneficiati de oferta 1+1: ,,Hai cu un prieten la Vivariu!''. La un bilet cumparat, al doilea il primiti gratuit cu City Card, la fiecare vizita!
1+1