Urania Palace este cladirea care a gazduit primul Black Box Theater din Transylvania si primul Pillow Cinema din România. Scopul este unul simplu: setarea unui spatiu unic, dedicat creativitatii.

Urania Palace a fost locul istoric unde s-au proiectat primele pelicule cinematografice in Transilvania, fiind cunoscut de-a lungul timpului in randul clujenilor ca cinematograful 23 August, Favorit si, ulterior, Urania. Aici, pasionatul fierar si producator de film András Udvardi, a construit in 1910, dupa un model vienez, renumitul cinematograf cu scopul de a distra garnizoana habsburgica stationata la vremea respectiva in orasul din inima Transilvaniei.

Restaurat in primavara anului 2015 de catre Claudiu Marginean (Asociatia Copyratul Roman), Urania Palace este la ora actuala adapost pentru urmatoarele organizatii:
1. Chaos Cowork Cluj: activitati de coworking
2. Chaostreff Cluj: dedicat Black H(K)at
3. Urania: Evenimente, Black Box Theater, Pillow Cinema, Gaming, Maker Space, etc

Website
Facebook
Email: [email protected]

Telefon:
0720 801 101


Oferte City Card in aceasta locatie

BCR City Card TOP City Card
La Urania Palace se beneficiaza de 5 intrari gratuite/eveniment. Astfel, primii 5 detinatori de BCR City Card sau Top City Card care participa la oricare dintre evenimentele organizate aici, beneficiaza de intrare gratuita.
Intrari gratuite