Strand Durgau Turda, aflat la doi pasi de celebra destinatie subterana Salina Turda, reprezinta un spatiu ideal de recreere pe durata sezonului estival. Cele doua lacuri cu apa sarata stau la dispozitia tuturor turistilor si localnicilor dornici sa se bucure de excelenta temperatura a apelor, precum si de efectele curative si terapeutice ale acestor ape mineralizate clorosodice.

Lacul Ocnei si Lacul Rotund au fost folosite de catre localnici si nu numai, in scop balnear, inca din secolul al XIX-lea. Cu un ridicat continut de sare gema (clorura de sodiu), de 10% la suprafata si 28% la 30 de metri adancime, apele lacurilor ii atrag pe cei care isi doresc tratarea afectiunilor reumatice, ginecologice sau de circulatie periferica. Inceputurile tratamentelor balneare din Turda se regasesc oficial, deci, in secolul al XIX-lea, mai exact din anul 1840 cand doctorul Iosif Hanko deschidea aici statiunea Baile Sarate Turda.

Strand Durgau Turda pune la dispozitia turistilor un spatiu amenajat, cu locuri cu nisip pentru plaja, bar, terasa, un meniu diversificat, pontoane din lemn, umbrele de stuf, masute si dusuri. Cu o temperatura a apei care ajunge la 30°C, strandul este ideal pentru zilele toride de vara.

Orar: Zilnic: 09:00 – 21:00

Tarif normal de intrare:
15 lei / persoana; 10 lei / persoana la intrare dupa ora 17:00 (luni-joi);
10 lei / persoana pentru copii, elevi, studenti, pensionari; 5 lei / persoana la intrare dupa ora 17:00 (luni-joi);
Copiii sub 3 ani au intrarea libera.

Website

Telefon: 0371 302 337

Adresa: Aleea Durgaului, Turda, Cluj


Oferte City Card in aceasta locatie

BCR City Card TOP City Card
La Strand Durgau Turda beneficiati de pret special pentru intrarile zilnice, ceea ce inseamna ca adultii vor achita doar 10 lei/persoana/intrare, in loc de 15 lei, iar copiii si pensionariii doar 5 lei/persoana/intrare, in loc de 10 lei.
PRET REDUS