Ristorante Neptunus Brasov va asteapta sa savurati delicioase preparate cu specific italian mediteranean, dar si cu preparate traditionale ce iti vor incanta papilele gustative. Asa cum ne atrage atentia si numele, cu rezonantele sale mitologice, Ristorante Neptunus este specializat pe o bucatarie de peste si fructe de mare, o bucatarie ischitana-napoletana.

Creativitatea, amabilitatea si atmosfera familiara de aici ofera oaspetilor, pe langa preparatele gustoase, si un motiv de a reveni, din nou si din nou. Ristorante Neptunus Brasov stie ca pestele este unul dintre cele mai sanatoase si mai apreciate alimente, fiind adesea mai usor de digerat, in functie de cum este preparat – de aici si atentia cu care este gatit si servit clientilor.

,,Mancarea e poezie… Senzatiile si starile sufletesti se armonizeaza cu aromele si gusturile, vinul devine un bun protagonist intr-un scenariu al rasfatului simturilor si al culturii culinare.”

Inceputul: ,,o mica aventura gastronomica in Italia”
,,In 1992, fiind bucatar de meserie si avand mereu dificultati cu turistii italieni, am decis sa traiesc o mica aventura gastronomica in Italia pentru 6 luni si sa pun stapanire pe o parte din cultura culinara din sudul acestei peninsule. Ajungand la Ischia, o insula nu departe de Napoli, am avut norocul si placerea de a ma angaja (la vase bineinteles) la restaurantul care peste ani va ocupa o mare parte din viata mea si a familiei mele. Anul urmator, in martie, am plecat pentru o noua experienta in Sicilia (Siracusa), iar in Noiembrie 1994 m-am intors in tara. In luna mai 1995, m-am hotarat sa plec din nou, dar de data aceasta la Madrid, impreuna cu sotia mea. Aventura spaniola a durat putin (3 luni) si impreuna cu sotia m-am intors acolo unde ma tragea inima, la Ischia, la restaurantul de care am ramas fascinat, NEPTUNUS. Aici am petrecut din august 1995 pana in martie 2002 unde am fost foarte apreciat si devenisem unul din familia lor.”

Intoarcerea acasa si nostalgiile bucatariei napolitane
,,Din 2002 m-am transferat la Bologna unde am stat impreuna cu familia pana in 2005, cand am hotarat sa ma intorc acasa. In ultimi ani am reusit sa acumulez o experienta gastronomica deosebita cu paste proaspete, cu dulciuri, cu vanat si altele… dar eu si inima mea a ramas mereu la Ischia, la Napoli si la restaurantul care mi-a schimbat viata. Am plecat pentru 6 luni si am ramas fermecat de acest paradis care a dat o rasturnare carierei mele profesionale intr-un mod neasteptat. In toti acesti ani am dezvoltat in mine o pasiune pentru aceasta bucatarie si am devenit pasionat de cultura lor, continuand si astazi a ma documenta si actualiza domeniul care stiu sa-l fac cel mai bine… Bucataria.

Intors acasa, am vrut sa dau din experienta mea altor tineri, sa pot sa-i invat multe din secretele mele. Astfel, dupa o perioada destul de buna in Romania, am decis sa fac ceea ce mi-a ramas in suflet si am deschis „portile” unui restaurant care sa fie un ambasador al bucatariei napolitane, dar si a celorlalte regiuni pe unde am trecut in aceasta perioada.”

Continuarea: Neptunus si-a deschis portile
,,Ristorante Neptunus a fost deschis pentru prima data in Bucuresti, in iulie 2006, iar apoi si in Brasov in iunie 2008. Ambele restaurante sunt afaceri proprii, fara asociati, gestionate de membri familiei. Meniul si prepararea retetelor se face sub stricta indrumare a celui care este si bucatarul si promotorul acestui restaurant, adica cel care „va povesteste” acum. Fata de multe alte restaurante, ale noastre sunt in atentia familiei, asta pentru a avea mereu o servire si o calitate a produselor deosebite.

Sper ca dorinta si experienta mea si a familiei mele sa poata da tuturor clientilor nostri o clipa de fericire si sa simta gustul si parfumul acestei minunate bucatarii, pe care eu o consider deosebita.”

Orar: Luni – Duminica: 12:00-22:00

Website 
Facebook

Telefon:
0726 012 457
0268 410 976


Oferte City Card in aceasta locatie

BCR City Card TOP City Card
La Ristorante Neptunus beneficiezi de 10% discount la consumatie.
10%