Parcul Etnografic National Romulus Vuia

Parcul Etnografic National Romulus Vuia este primul muzeu in aer liber din tara noastra, fiind infiintat in 1 iunie 1929. Parcul reprezinta sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, aflat pe str. Memorandumului, nr. 21, in Palatul Reduta.
Parcul Etnografic se intinde pe o suprafata de 75 de hectare, fiind proiectat de etnograful Romulus Vuia, al carui nume l-a si preluat in denumirea sa oficiala. Un adevarat muzeu al satului, spatiul fost gandit in asa fel incat sa cuprinda gospodarii rurale autentice.
Odata ajunsi in Parcul Etnografic, pe Taietura Turcului, turistii se pot bucura de numeroase obiective muzeale de interes. Dintre acestea pot fi amintite Biserica de lemn din satul Chirales – jud. Bistrita-Nasaud, complexele mestesugaresti de la Preuteasa si Harnicesti, cuptor pentru ars varul din Baba, fierariile din Rimetea si Varzari, mai multe piue de ulei, precum si oricare dintre gospodariile prezente, caci fiecare vine cu farmecul si caracteristicile sale.
Intr-un oras modern si tanar, aflat in continuu progres tehnologic, Parcul Etnografic reprezinta o oaza de liniste. Aici, timpul si spatiul sunt doi prieteni ardeleni – molcomi si rabdatori. Iubit de localnici si apreciat de turisti deopotriva, parcul te lasa sa descoperi o alta lume, a caselor traditionale din lemn, a nucilor si merilor infloriti in livada, a florilor salbatice si a reintoarcerii la radacini.

Contact Parcul Etnografic National Romulus Vuia:

Telefon: 0264 586 776
E-mail
Website
Pret normal: 6 lei / persoana
Pret redus: 3 lei / persoana (prescolari, elevi, studenti, pensionari).
Program de vară: Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00.
Program de iarnă: Miercuri – Duminică: 09:00 – 16:00.
Trecerea de la un program la altul se face odata cu trecerea de la ora de vara (in luna martie), respectiv la ora de iarna (in luna octombrie). Ultima intrare se face intotdeauna cu o ora inainte de ora inchiderii.


Oferte City Card in aceasta locatie

BCR City Card TOP City Card
În Parcul Etnografic National Romulus Vuia, detinatorii de BCR City Card si Top City Card beneficiaza de oferta 1+1 „Hai cu un prieten la Muzeu!”. La un bilet cumparat cu City Card, al doilea se primeste gratuit, la fiecare vizita.
Pret Special