Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca

Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca este nu doar primul muzeu etnografic infiintat in Romania, ci si primul muzeu din tara care a fost gandit conform unui program stiintific.
Aflat pe strada Memorandumului, nr. 21, in Palatul Reduta, Muzeul Etnografic al Transilvaniei este unul dintre cele mai apreciate obiective culturale si turistice din oras.

Muzeul include peste 41 000 de artefacte originale, care dateaza inca din secolul al XVII-lea. Majoritatea acestora provin din mediul rural din Transilvania, apartinand diferitelor etnii din zona. In plus, muzeul dispune si de arhive audio-vizuale si documentare, precum si de o biblioteca de specialitate.

Pe langa sectia pavilionara din Palatul Reduta, de Muzeul Etnografic al Transilvaniei apartine si sectia in aer liber, de altfel primul muzeu in aer liber din Romania, si anume Parcul Etnografic National Romulus Vuia.

Contact Muzeul Etnografic:

Adresa: Str. Memorandumului nr. 21, Cluj-Napoca
Telefon: 0264 592 344
E-mail
Website
Facebook
Program: Miercuri – Duminica: 10:00-18:00 (ultima intrare la ora 17:00)
Pret normal: 6 lei / persoana
Pret redus: 3 lei / persoana (prescolari, elevi, studenti, pensionari).

 


Oferte City Card in aceasta locatie

BCR City Card TOP City Card
La Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, detinatorii de BCR City Card si Top City Card beneficiaza de oferta 1+1 „Hai cu un prieten la Muzeu!”. La un bilet cumparat cu City Card, al doilea se primeste gratuit, la fiecare vizita.
Pret Special