Muzeul Botanic UBB se afla in incinta Gradinii Botanice Alexandru Borza din Cluj si ofera publicului o incursiune stiintifica in lumea plantelor. Infiintat de catre Asociatia Muzeului Ardelean, fondata in 1859, muzeul si colectiile sale pot fi vizitate la parterului Institutului Botanic din incinta Gradinii Botanice.

Prezentarea lumii plantelor in muzeu este realizata prin turnantele si tablourile ce reprezinta aspecte fitosociologice si de ocrotire a naturii: de zonare si etajare a vegetatiei Romaniei, principalele rezervatii botanice din tara si plantele pe care acestea le adapostesc, plante endemice si ocrotite din Romania. De asemenea, sunt expuse si tablouri reprezentand aspecte fitogeografice, cu formatiuni vegetale de pe Glob, cum ar fi tufarisurile xerofile mediteraneene, tablouri cu conifere europene, asiatice sau americane.

Dintre colectiile muzeului amintim:

  • Colectia de produse aromatice si condimentare
  • Materiile prime pentru incalzit si iluminat
  • Colectia de plante medicinale
  • Colectia de plante textile
  • Colectia de seminte de palmieri

Orar: Luni-Vineri: 08:00-15:00
Pretul biletelor este inclus in tarifele de vizitare a Gradinii Botanice.

Website

Persoana de contact:
Dr. Mihai Puscas
[email protected]


Oferte City Card in aceasta locatie

BCR City Card TOP City Card
La Muzeul Botanic UBB beneficiati de oferta 1+1 ,,Hai cu un prieten la Muzeu!''. La un bilet cumparat, al doilea il primiti gratuit cu City Card, la fiecare vizita! Oferta coincide cu biletele 1+1 gratuit de intrare in Gradina Botanica.
1+1