Lacul Chios se afla in Parcul Central „Simion Barnutiu” sau Parcul Mare, asa cum mai este el numit – o adevarata oaza de relaxare pentru clujeni, precum si unul dintre obiectivele turistice aflate, de obicei, pe lista celor care viziteaza Clujul.

Istoria Parcului Central se intinde pe o perioada de peste 185 de ani, fiind inscris, incepand cu anul 2010, pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, elaborata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania.

Lacul Chios a fost creat in anul 1865 de catre Asociatia Parcului, care preluase atunci ingrijirea parcului. Asociatia este cea care a organizat aleile, a sapat lacul si a construit pavilionul de muzica. In anul 1871 Asociatia de Patinaj a inchiriat lacul, iar in 1877 a construit un pavilion de lemn pe insula din mijloc.

In prezent, Lacul Chios este una dintre atractiile principale atat din zona Parcului Central, cat si din Cluj-Napoca. Odata cu imbunatirea vremii, lacul devine ideal pentru plimbarile cu barcile puse la dispozitia clujenilor si turistilor dornici de cateva momente de relaxare.

Fotografi: Vali Achimescu, Stefan Levente Manaszes, Moldovan Luci, Simona Luscalov

Oferte City Card in aceasta locatie

BCR City Card TOP City Card
Primii 20 de detinatori de BCR City Card sau Top City Card din fiecare saptamana care solicita un cod promotional, beneficiaza de gratuitate la plimbarea cu barcute pe Lacul Chios. Codul poate fi solicitat la adresa de mail [email protected], in intervalul orar 09:00 - 17:00 (Luni-Vineri). Un detinator de City Card poate solicita un singur cod / saptamana. Acest cod ofera gratuitate doar detinatorului de card.
Pret Special