Animat de toti cei care i-au trecut pragul, pastrat ca o mostenire a trecutului, respectat ca un etalon in materie de ospitalitate, Hotel Transilvania este un martor tacut al trecerii timpului. Iar timpul i-a oferit un spectacol ce se intinde de-a lungul a catorva sute de ani de existenta a hotelului.

L-a rasfatat cu figuri memorabile, cum ar fi cea a lui Jonathan Harker, personajul principal din romanul “Dracula” a lui Bram Stocker, care a beneficiat pentru o noapte de ospitalitatea hotelului nostru. Tot in compania timpului, hotelul nostru a contribuit la renumele strazii pe care se afla, Regele Ferdinand fiind cea mai veche strada atestata din Cluj-Napoca.

Intamplator sau nu, ea era cunoscuta de catre localnici sub denumirea de strada hotelurilor. Nu lipsita de importanta este si istoria strazii pe care se afla Hotelul Transilvania. Intre anii 1940 si 1944, strada a purtat numele lui Wesselenyi Miklos. Apoi, pana in 1989, strada s-a numit Gheorghe Doja (Dózsa György), conducatorul marii rascoale din 1514.

De-a lungul vremii, hotelul in care va intampinam cu bratele deschise astazi, a purtat mai multe denumiri. Prima sa denumire, mentionata de altfel si de istorici, a fost “Regina Angliei”. Ulterior, hotelul a primit denumirea “Transilvania”, urmand ca apoi sa poarte numele “Vladeasa”. Astazi, hotelul a revenit la numele “Transilvania” si suntem mandri ca putem duce aceasta denumire mai departe.

Chiar daca multe s-au schimbat de-a lungul timpului, ospitalitatea Hotel Transilvania a ramas aceeasi. Pentru ca, se poate spune ca este locul unde s-a nascut ospitalitatea la Cluj-Napoca. La fel cum, acum doua secole, primeam cu caldura un drumet coborat dintr-o trasura, purtand frac si joben, exact asa o facem si acum pentru calatorul modern, dornic de experiente turistice extraordinare.

Orar: Zilnic: Non-stop

WebSIte

Telefon:
0264 594 429
0264 594 427
0732 405 543


Oferte City Card in aceasta locatie

BCR City Card TOP City Card
La Hotel Transilvania beneficiați de un discount de 10% la cazare si 10% la mancare! Reducerea nu este valabila pentru Meniul Zilei.
- 10%