Dej si Gherla, orase recomandate in proiectul City Card! 
Incepand din septembrie 2016, municipiile Dej si Gherla se alatura marilor orase din Romania, devenind orase recomandate in cadrul proiectului City Card. 

Marile orase din Romania, similar celor din intreaga Europa, au fost incluse intr-un circuit turistic de promovare odata cu lansarea proiectului City Card la nivel national.

Dezvoltat ca un proiect local, initiat in Cluj-Napoca in anul 2014, City Card isi propunea inca de la inceput sa devina un card de recomandari turistice, comerciale si culturale. Beneficiile asociate acestui card, de tipul reducerilor si gratuitatilor la numerosi parteneri, au fost un imbold pentru detinatorii de City Card de a explora locurile frumoase din propria tara, din orasele in care locuiesc sau pe care le viziteaza, fie pe termen lung, fie ca se afla doar in trecere.

In plus, in cadrul proiectului s-a lansat si aplicatia Top City Card – Guide (iOS, Android), o aplicatie inedita ce imbina armonios trei functii: recomandarea unor locuri deosebite din Romania, acordarea de beneficii catre detinatorii de carduri si asigurarea functiei de ghidaj la obiectivele cultural-turistice din zona. 

aplicatia top city card

Scopul este redescoperirea oraselor frumoase din tara, a locurilor cu potential turistic din aceste orase sau din imprejurimile lor, ce merita a fi promovate la nivel national. Dupa ce Cluj-Napoca, Timisoara, Sibiu, Brasov si Oradea au fost incluse in randul oraselor recomandate si promovate de City Card, a venit si randul oraselor mai mici, care ascund pe strazile lor si in pietele centrale sau in imprejurimi locuri deosebite, adesea nestiute de publicul larg si, implicit, nepromovate.

Proiectul, avand o baza solida in judetul Cluj, s-a dezvoltat deja si in municipiul Turda, iar incepand cu luna septembrie a acestui an, s-au inceput demersurile de implementare si la nivelul municipiilor Dej si Gherla, doua orase ce merita a fi redescoperite si incurajate in dezvoltarea lor, atat la nivel cultural si turistic, cat si la nivel comercial. 

Proprietarii micilor afaceri locale, precum si persoanele care doresc sa isi promoveze proiectele culturale sau turistice prin intermediul City Card, pot fi inclusi in lista de parteneri City Card, beneficiind de promovare in randul a peste 90 000 de detinatori de carduri Top City Card sau BCR City Card la nivel national.
Un aspect important de mentionat este faptul ca pentru a fi inclusi in lista de parteneri City Card, agentii culturali si comerciali din cele doua orase, dar si din orice alte zone ale Romaniei, nu sunt nevoiti sa plateasca nimic, o astfel de colaborare in cadrul proiectului fiind gratuita! Agentii comerciali pot stabili ce beneficii doresc sa le ofere detinatorilor de carduri (reduceri, gratuitati, alte oferte), iar agentii culturali si turistici se pot alatura listei de obiective turistice la care detinatorii se pot bucura de ghidaj gratuit prin intermediul aplicatiei Top City Card – Guide. Cei interesati pot lua legatura direct cu persoane implicate in proiect la adresa de email [email protected]

dej si gherla orase recomandate city card

Importanta incurajarii micilor producatori locali, atat la nivelul marilor orase, cat si la nivelul oraselor mai mici din tara noastra, este de netagaduit. Asigurand un sistem coerent, ce face legatura intre turisti – localnici – agenti comerciali – agenti culturali – obiective turistice, City Card isi propune sa contribuie la valorificarea locurilor deosebite din tara noastra.

Pentru mai multe detalii despre proiect, puteti vizite site-ul oficial al proiectului: www.topcitycard.ro 

sursa foto: turism-dej.ro