Cu bicicleta la plimbare prin oras si peste dealuri…

Cand eram mici, eram vesnic la plimbare cu bicicletele prin fata blocului sau prin cartier, mai tineti minte? Pe masura ce crestem, parca doar cei mai curajosi dintre noi isi pastreaza bicicleta si se aventureaza intr-un trafic urban ce inca nu protejeaza pe deplin siguranta biciclistilor.

Exista cateva proiecte in tara care incearca sa resusciteze aceasta activitate ca fiind una placuta, de petrecere a timpului liber, de relaxare si bucurie. Va prezentam doua dintre ele, ca parteneri Top City Card ce (re)aduc bicicletele in vietile noastre, fie in orase, fie in natura, pe trasee turistice.

Cu bicicleta la plimbare 1

1. Bike Sensation

Iubitorii de natura si miscare in aer liber se vor bucura sa ii descopere pe cei de la Bike Sensation. Turele lor isi propun sa ne faca sa descoperim frumusetea naturii de pe bicicleta, in ideea ca din masina sau din orice alt mijloc de transport nu poti asculta un cantec de pasare, fosnetul vantului sau al frunzelor, susurul apelor curgatoare…

Pedaland pentru un stil de viata mai sanatos, Bike Sensation ne ajuta sa ne reconectam cu natura. Turele cicliste organizate de ei pot fi scurte, de weekend sau mai lungi, de cate o saptamana. Vei putea ajunge prin Transilvania la bisericile fortificate, prin Muntii Macin sau Muntii Banatului, prin Padurea de Liliac de la Ponoare sau pur si simplu prin jurul Bucurestiului, pe drumuri forestiere neumblate sau pe poteci de munte stiute doar de localnici.

Fiind perioada concediilor, va recomandam sa optati pentru una dintre cele 2 mari ture de cate 7 zile:
– „Zbor si pedale in Transilvania” – ciclism, zbor cu parapanta, vizitarea bisericilor fortificate din Transilvania;
– „Banatul Montan” – ciclism, plimbare cu Mocanita, mese traditionale.

Oferta City Card: 15% discount la turele organizate / 1 loc gratuit daca aduci un grup de alte 8 persoane
Aflati mai multe despre Bike Sensation de aici (click).

Cu bicicleta la plimbare 2

2. My Eco Bike

Daca vrei sa te bucuri de miscare in aer liber si in oras, iti recomandam un alt proiect, prezent deja in mai multe orase din Romania: My Eco Bike.

Prin activitatile intreprinse, proiectul si-a propus sa incurajeze atat un stil de viata sanatos, cat si o metoda alternativa de petrecere a timpului liber. Poti inchiria biciclete, triciclete sau scutere electrice, zilnic, si poti astfel sa te bucuri de un timp de calitate petrecut in spatiile recreative urbane!

Oferta City Card: la fiecare 30 de minute achitate la My Eco Bike, primeste inca 10 minute gratuite.
Proiectul este deja prezent in Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Mehedinti si Baile Felix.

Cu bicicleta la plimbare 3

Photo credits (cover picture): Rares Sicoe