Aplicația Top City Card – primul ghid turistic din lume disponibil pe smartphone asociat unui city card!

Descarcă aplicația din Apple Store sau Google Play.

Aplicația Top City Card este un concept inedit prin prisma legăturii realizate între cele 3 concepte: recomandări – beneficii city card – ghid turistic.

Astfel, pentru prima dată în România, dar și la nivel internațional, un concept de tip City Card le recomandă deținătorilor locuri deosebite, atât comerciale, cât și cultural-turistice, le oferă diverse beneficii de tipul discount-urilor sau a gratuităților în aceste locuri, îndeplinind totodată și funcția de ghid turistic. În timp ce, în lume, mai există numeroase aplicații care îndeplinesc fiecare, separat, astfel de funcții, aplicația Top City Card este inedită prin prisma legăturii realizate între aceste trei concepte.

Unul dintre scopurile proiectului dezvoltat de BCR este ca alături de Asociația Clujul Văzut Altfel, care este responsabilă de explorarea și promovarea valorilor naturale și cultural-turistice din județul Cluj și din împrejurimi, să resusciteze turismul intern din România. Ideea proiectului este să descopere și să recomande locuri frumoase din țară, iar ofertele City Card sunt unul dintre mijloacele prin care deținătorii sunt îndemnați să iasă din confortul cotidian și să descopere activ aceste locuri, să călătorească mai mult, să devină mai implicați în comunitățile locale.

În acest sens, aplicația mobilă vine în întâmpinarea celor care vor să afle povestea locurilor pe care le vizitează. Astfel, deținătorii de carduri BCR City Card și Top City Card pot descărca gratuit aplicația disponibilă în Apple Store și Google Play, activarea acesteia fiind posibilă cu ajutorul numărului de card.

o zi importanta aplicatia top city card colaj

“Ne dorim să transformăm utilizatorii aplicației din simpli trecători, care parcurg în grabă o zonă cu potențial turistic și care, poate, admiră pe fereastra mașinii ruinele unei cetăți, în potențiali turiști. Să îi determinăm să se oprească, fie și pentru câteva minute, și să afle povestea acestor locuri deosebite pe care le promovăm prin intermediul proiectului. Un muzeu, o rezervație naturală sau ruinele unei cetăți pot ascunde povești frumoase care, datorită acestei tehnologii încorporate în aplicația Top City Card, devin mai accesibile oamenilor”, (Attila Kiraly – Președinte Asociația „Clujul Văzut Altfel“).

Cum funcționează?

Aplicația Top City Card îi ajută pe deținătorii de BCR City Card și Top City Card să descopere rapid și ușor locațiile partenere. Bazându-se pe localizarea utilizatorului, aplicația le va permite acestora să caute cele mai apropiate oferte din oraș, grupate pe categorii și domenii de activitate: de la restaurante, cafenele, pub-uri, până la hoteluri, numeroase și variate servicii, activități de petrecere a timpului liber și obiective cultural-turistice.

Utilizatorul poate selecta modul de afișare a rezultatelor (listare sau hartă), poate opta pentru funcția de navigare și are la dispoziție detalii despre aceste puncte de interes (fotografii, date de contact, oferta city card disponibilă, informații generale, etc).

Cum poate îndeplini o aplicație mobilă funcția de ghid turistic?

Pe lângă recomandările date și informațiile referitoare la ofertele City Card, aplicația Top City Card se folosește de o tehnologie inovativă care schimbă modul de ,,comunicare” al obiectivelor turistice cu aparatele mobile ale utilizatorilor. Dispozitivele amplasate în obiectivele cultural-turistice, și nu numai, comunică în mod direct cu aplicația instalată pe aparatele mobile ale utilizatorilor, prin intermediul Bluetooth. Astfel, nu e necesară nici conexiunea la internet, nici curentul electric, pentru a putea afla informații și lucruri interesante despre locurile pe care le vizităm.

Odată ajuns la un punct de interes inclus în proiect, utilizatorul este întâmpinat cu un mesaj de bun venit, care include și informații referitoare la oferta City Card, precum și opțiunea de a porni funcția de ghid turistic. Putem astfel, ca prin intermediul tehnologiilor inovative, să aducem cultura și poveștile obiectivelor turistice aflate în jurul nostru mai aproape de oameni.

În prezent, există peste 330 de parteneri în orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Sibiu, Turda și Deva, iar parteneriatul se va extinde în alte orașe importante: București, Constanța, Iași, Oradea, Sighișoara, Târgu Mureș și Craiova.

Aplicatia Top City Card a fost dezvoltata si implementata in colaborare cu Banca Comerciala Romana si cu ajutorul Asociatiei Clujul Vazut Altfel, la mai putin de 1 an de la lansarea oficiala a cardurilor BCR City Card si Top City Card! Aplicatia poate fi descarcata din Apple Store sau Google Play, fiind compatibila atat cu iOS, cat si cu Android.